Personalitatile feminine din Banatul de ieri si de azi, intre povesti si eseuri (Timișoara Express)

Asociaţia SPICC invita sambata, 3 octombrie 2015, liceeni timişoreni…”La poveşti. Despre Banat şi banaţence”, o intalnire dedicata culturii banaţene şi personalitaţilor ei feminine marcante.
Evenimentul va avea loc la ora 11, la Casa de Cultura a Studenţilor (B-dul. Carol I, nr. 9, et. 2, sala 202) şi constituie prima dintr-o suita de secvenţe prevazute in cadrul proiectului ”Think outside the box!- Tineri impotriva stereotipurilor de gen” (pagina de Facebook a proiectului: AICI), finanţat de Primaria Municipiului Timişoara şi realizat in parteneriat cu Fundaţia Judeţeana pentru Tineret Timiş (FITT), Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Asociaţia Institutul Roman pentru Dezvoltarea Tinerilor şi publicaţia online Timişoara Express.
Proiectul promoveaza egalitatea de gen şi combate stereotipurile de gen in randul liceenilor timişoreni, prin implicarea acestora in activitaţi culturale extracurriculare menite sa reduca deficitul de cunoaştere in ceea ce priveşte contribuţia femeilor la patrimoniul cultural regional, naţional şi internaţional.
Tinerii din diferite licee timişorene vor participa la o intalnire de informare şi documentare cu privire la cultura regionala şi la chipuri şi existenţe feminine in interbelic, care le va avea drept invitate pe doamna conf.dr. Smaranda Vultur şi pe doamna lect. dr. Simona Adam.
La finalul intalnirii, elevii vor fi invitaţi sa participe la un concurs de eseuri cu titlul ”Personalitaţi feminine din Banatul de ieri şi de azi”, menit sa creasca gradul de informare asupra culturii locului şi al personalitaţilor ei feminine reprezentative şi sa stimuleze gradul de consum al culturii scrise.
Pentru a putea participa la eveniment, tinerii trebuie sa aiba la ei doar … dorinţa de cunoaştere şi o minte larg deschisa!

Vezi articolul original aici.